Recensioner

Bläddra och läs några av de finaste recensionerna boken har fått från mina svenska läsare.

“Det här är en bok som alla som äter bör läsa. Men det är framför allt en näst intill heltäckande handbok för de som odlar för självhushåll eller mindre försäljning. Allt presenteras på ett mycket lättförståeligt och pedagogiskt sätt. Jag får insikt, inspiration och odlarglädje.”

Jonas Wangsten
Ordförande – Förbundet Sveriges Småbrukare

“För den som vill se sin trädgård ur nya perspektiv. Sunt bondförnuft på steroider.”

Petter Bergström
Självhushållare & redaktör på tidningen Åter

“Vi Homo sapiens är en enastående art som kan bygga personliga fantasivärldar och leva hela livet på insidan av dem, och det utan att rubbas nämnvärt av den irriterande verkligheten utanför. Men här kommer det en bok som handlar om att våga stanna upp, och träna vår förmåga att iaktta verkligheten, som den är, innan vi mer försiktigt ger form till vår egen lilla värld. För tänk om det är möjligt att få plats med hela verkligheten på insidan? Det är ingen tillfällighet att sätten vi odlar vår trädgård så ofta jämförs med hur vi lever våra liv. I långa loppet står ju valet mellan att vara ”ett med naturen” eller inte alls.”

Jörgen Andersson
Initiativtagare till Fjällbete & ledare för Savory Institutes Nordiska hubb

“Permakultur är den bästa metoden för att lyckas med sina odlingar, människan har i alla tider vårdat sina odlingar med naturens växtsätt och mångfald som förebild. Metodiken fungerar lika väl för storskaliga jordbruk som för den lilla kolonin, den ekologiska principen vårdar din jord och ger dig rika skördar. Permakultur är den rätta vägen för framtiden som gynnar både växtlighet och djur, bli en permare du med.”

Hannu Sarenström

“I Lätt att odla naturligt ger Eva Pettersson oss mängder av mönster, verktyg och perspektiv för hur vi kan kombinera naturens processer med våra mänskliga behov och önskningar.  Boken inspirerar och har samtidigt mängder av fakta och kan därför vara till nytta under den långa upptäcktsfärd som det är att utveckla en trädgård eller ett småbruk.”

Gunnar Rundgren
Författare & jordbrukskonsult